Aquest lloc web utilitza galetes per a facilitar la vostra navegació. 

Els tres CORPINNAT Enoteca Gramona Brut Nature 2006, Turó d’en Mota 2007 de Recaredo i Sabaté i Coca Reserva Familiar 2012 han estat premiats aquest dilluns com els millors vins de La Guia de Vins de Catalunya i el Rosselló 2022. Els cellers Gramona, Recaredo i Sabaté i Coca han rebut el premi durant la Festa dels Millors que l’equip de la Guia de Vins ha recuperat un any després de l’aturada per la pandèmia de la Covid-19.

Continua llegint

L’Associació de Viticultors i Elaboradors CORPINNAT-AVEC reiterem públicament la nostra oposició al Pla Director Urbanístic de l’activitat econòmica Sant Marçal-Cal Vies als termes municipals de Castellví de la Marca, Castellet i la Gornal i l’Arboç perquè amenaça una plana agrícola d’un elevat valor paisatgístic i agronòmic amb la presència d’una viticultura amb un gran potencial qualitatiu.   

Un projecte logístic d’aquesta magnitud, que ara els tres ajuntaments afectats han demanat que es reactivi, creiem que desdibuixa el Penedès sostenible que ens mereixem i no aporta cap valor al conjunt del territori sinó, ben al contrari, pot obrir una ferida irreparable que hipotecaria el futur d’una de les principals regions vitivinícoles històriques de Catalunya. 

Les empreses adherides a CORPINNAT donem públicament el nostre suport a la Plataforma SOS Penedès i al Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola (CEPvi), que demanen al Govern de la Generalitat i als ajuntaments afectats que retirin aquest pla urbanístic. 

CORPINNAT, igualment, manifestem la nostra oposició al traçat d’una nova línia elèctrica de Molt Alta Tensió (MAT) que contempla travessar el Penedès, causant un greu impacte al paisatge vitivinícola, i demanem a les autoritats competents que estudiïn una alternativa a aquest projecte, i ens sumem a totes les iniciatives que s’endeguin per aturar-lo. 

A més, tenint en compte que en aquests moments el Penedès està immers en la redacció del Pla Territorial Parcial i que aquest pla s’hauria d’inspirar en la transparència i el consens amb el conjunt del territori, pensem que no té cap sentit i és contraproduent que projectes d’infraestructures com el polígon Sant Marçal-Cal Vies o el traçat de la MAT es tramitin en paral·lel ignorant aquest procés. 

En aquest sentit, reclamem també que el Catàleg del Paisatge esdevingui de manera efectiva i real una eina útil i vinculant que permeti establir els criteris de respecte i protecció que reculli el futur Pla Territorial Parcial. 

El Penedès és una zona vitivinícola de secà i ecològica i, per tant, pensem que cal apostar per iniciatives que potenciïn aquests valors que la fan singular i no el contrari. El futur del Penedès passa necessàriament per un model d’ordenació territorial més sostenible, harmònic, coherent i respectuós amb l’entorn i la realitat actual. La qualitat i singularitat dels nostres vins i escumosos, com la de tots els grans vins del món, depèn indubtablement de l’entorn i el paisatge on neixen i creixen, i per això cal preservar-los. 

Consulta tota la documentació del Pla Director Urbanístic de l’activitat econòmica Sant Marçal-Cal Vies al web de las Generalitat 

https://territori.gencat.cat/ca/06_territori_i_urbanisme/planejament_urbanistic/pla_director_urbanistic_pdu/en_curs/Tarragona-i-Terres-de-l-Ebre/pdu_sant_marcal_cal_vies/

Associació de Viticultors i Elaboradors CORPINNAT

 • Adreça

  Plaça Manuel Raventós, 1, 1r.
  08770 Sant Sadurní d'Anoia - Barcelona

 • eMail

  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • Administració

  +34 678 024 960

 • Comunicació

  +34 690 357 860