Les dades econòmiques del 2022 confirmen un creixement d'un 3,7% en comercialització d'ampolles i un 12% en facturació 

Sant Sadurní d’Anoia / Barcelona, 6 de març de 2023.- Cinc anys després del seu naixement, el 10 d'abril de 2018 a Sant Sadurní d'Anoia, CORPINNAT s'ha consolidat com una marca de prestigi i referència internacional de grans vins escumosos del Penedès. Així ho avalen les dades recollides en la Memòria Econòmica i Social corresponent a l'exercici 2022: un 5,7% més d'ampolles comercialitzades (2,43 milions), i un 12% més de facturació (25,89 milions d'euros). 

Una altra dada rellevant és el nombre de viticultors externs que proveeixen de raïm alguns cellers CORPINNAT, que l'any 2022 van créixer un 75%, passant dels 77 registrats el 2021 als 126 comptabilitzats l'any passat. Aquest creixement és fruit de la significativa disminució de la producció que estan patint les vinyes a causa de la sequera persistent. El reglament de CORPINNAT permet els cellers emparats sota la marca comprar raïm a viticultors tercers a un preu mínim garantit, que l'any passat va ser de 0,75€/kg. Donat que hi ha cellers que van superar amb escreix aquest import, el preu mitjà resultant de tot el raïm comprat a viticultors va ser de 0,89€/kg.  

Pel que fa a les criances, creix fins el 84% el volum d'ampolles comercialitzades amb més de 30 mesos, i un 22% van sortir al mercat amb una criança igual o superior als 60 mesos. Aquesta és una de les principals característiques que diferencien els corpinnats d'altres escumosos i que han permès situar la marca penedesenca al capdamunt de la piràmide dels millors vins escumosos del món. Les visites enoturístiques als onze cellers també van experimentat l'any passat un creixement notable (63%) i es van situar en xifres similars d'abans de la pandèmia (34.528 visites). Finalment, pel que fa a les dades d'exportació, aquest 2022 es van mantenir en un 19,4%d'ampolles, tot i que el nombre de noves destinacions es va ampliar amb set països més: Hondures, Emirats Àrabs Units, Sèrbia, Indonèsia, Malta, Grècia i Xipre. 

Ton Mata i Xavier Nadal, president i vicepresident respectivament de l’Associació de Viticultors i Elaboradors CORPINNAT-AVEC, han presentat aquest dilluns la Memòria Econòmica i Social 2022 en un acte que ha tingut lloc aquest dilluns al Wine Tools Center Euroselecció Barcelona. Els màxims dirigents de CORPINNAT han expressat la seva satisfacció per aquests primers cinc anys d'èxit de la marca i han destacat que si avui CORPINNAT s'ha guanyat un lloc i un respecte a nivell de tot el món és gràcies al compromís i l'esforç de tots i cadascun dels cellers que en formen part. En només cinc anys, han assenyalat,  "hem aconseguit aglutinar en una sola paraula, CORPINNAT, tots els valors de qualitat i rigor que ens diferencien, una paraula genuïna i inimitable que avui ja ha esdevingut el nom del nostre vi".

DESCARREGA'T AQUÍ LA MEMÒRIA ECONÒMICA 2022 EN FORMAT PDF

https://www.corpinnat.com/images/arxius/MEMORIA_CORPINNAT_2022_CAT.pdf

 

Els onze cellers que integren CORPINNAT (GramonaLlopartNadalRecaredoSabaté i CocaTorellóHuguet de Can FeixesJúlia BernetMas CandíCan Descregut i Pardas) participaran, diumenge 5 de febrer, en el primer i exclusiu Tast de Vins Base que organitza la marca col·lectiva de vins escumosos en format showroom. La mostra se celebrarà a l'Avenida Palace Hotel de la Gran Via de Barcelona, de 17.00h a 21.00h, i té com a objectiu presentar els vins base de la verema 2022 (varietals i cupatges) de cada marca, elaborats íntegrament a cada celler, tal com estableix el reglament, i que seran destinats a l'elaboració de corpinnats de llarga criança. Cada celler també aportarà un corpinnat acabat i embotellat amb el seu corresponent vi base de la verema 2022. 

El tast és obert tant al públic professional com aficionats i amants del món del vi, i les entrades es poden adquirir al preu de 20€ fins el dijous 2 de febrer, a través del web de CORPINNAT www.corpinnat.com. En el moment de registrar-se i comprar les entrades, els participants hauran d'escollir la franja horària per assistir al tast (de 17.00h a 19.00h o de 19.00h a 21.00h).

L'aforament és limitat

El corpinnat Josep Coca 2015 del celler Sabaté i Coca va guanyar ahir el Premi Gran Vinari d'Or al Millor Escumós Català 2022 en la gala dels Premis que organitza el diari digital Vadevi, del Grup El Món, i que es va celebrar al teatre Casal de Vilafranca del Penedès. El Josep Coca 2015 també va obtenir el Gran Vinari d'Or en la categoria d'escumosos de llargues criances.

Continua llegint

Associació de Viticultors i Elaboradors CORPINNAT

 • Adreça

  Plaça Manuel Raventós, 1, 1r.
  08770 Sant Sadurní d'Anoia - Barcelona

 • eMail

  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • Administració

  +34 678 024 960

 • Comunicació

  +34 690 357 860