Aquest lloc web utilitza galetes per a facilitar la vostra navegació. 

CORPINNAT es consolida com a referent qualitatiu de grans vins escumosos del Penedès 100% ecològics i de llarga criança

 • El 80% dels escumosos CORPINNAT surten al mercat amb una criança superior als 30 mesos i un 17% superen els 60 mesos.

 Captura_de_pantalla_2021-04-18_a_les_20.19.09_copia.jpg

La marca col·lectiva CORPINNAT ha aconseguit consolidar-se en aquests tres primers anys d’existència com a referent qualitatiu de grans vins escumosos del Penedès 100% ecològics, elaborats íntegrament al celler i de llarga criança. El 80% de les ampolles de CORPINNAT surten al mercat amb una criança de més de 30 mesos i un 17% del total superen els 60 mesos, molt per sobre de la mitjana dels escumosos que s’elaboren al conjunt de l’Estat espanyol. Aquest fet diferencial de qualitat, juntament amb  la resta de valors que exigeix el Reglament d’Ús de la marca, són els aspectes més apreciats pel consumidor i han rebut també el reconeixement internacional, com ho demostra el fet que avui els escumosos CORPINNAT estan presents a 55 països d’arreu del món on, en el conjunt dels deu cellers que avui formen part de la marca, exporten el 19,8% de la producció. 

Mira la roda de premsa dels presidents completa 

Segons recull el perfil econòmic que ha elaborat la marca a partir de les dades facilitades per cada celler i recollides en les auditories anuals de control, durant l’any 2020 els deu cellers CORPINNAT van comercialitzar 1,7 milions d’ampolles, un 22% menys que el 2019, i van facturar en total 16,8 milions d’euros, un 19% menys que l’any anterior,  degut a la crisi generada per la pandèmia de la Covid-19. Aquesta caiguda de vendes té relació directa amb les restriccions imposades al sector de la restauració, un dels principals canals de venda dels cellers CORPINNAT

Actualment, els cellers CORPINNAT tenen al mercat un total de 62 referències de vi escumós. Segons es desprèn de les dades recollides, el preu mitjà orientatiu de venda al públic de l’ampolla de CORPINNAT se situa al voltant dels 17 euros

Pel que fa a l’exportació, que representa un 19,8% del total de la producció, els deu primers països on hi ha més presència de vins escumosos CORPINNAT són: Estats Units, Alemanya, Andorra, Japó, Regne Unit, Canadà, Suècia, Suïssa, Finlàndia i Dinamarca. 

Altres dades d’interès posen de relleu el potencial i els valors fundacionals de CORPINNAT604 hectàrees de vinya pròpies228 hectàrees de vinya de tercers o arrendada52 viticultors proveïdors223 treballadors i treballadores entre tots els cellers i 15 centres de treball. Entre els deu cellers van acumular 34.827 visites enoturístiques l’any 2019. 

Pel que fa al perfil social, l’estudi de les deu marques que avui integren CORPINNAT (GramonaLlopartNadalRecaredoSabaté i CocaTorellóHuguet-Can FeixesJúlia BernetMas Candí i Can Descregut) referma l’arrelament de les empreses familiars al territori, el seu compromís amb el teixit associatiu (accions solidàries), cultural i esportiu, així com el seu reconeixement internacional mitjançant el posicionament de les marques en les principals guies i concursos de vins de més prestigi del món. 

Pel que fa al compromís amb la sostenibilitat, els cellers CORPINNAT aposten des de l’ecologia pel foment d’energies renovables i eficients, per la gestió forestal sostenible, pel foment de la biodiversitat i per la defensa del patrimoni i del paisatge, i la recuperació de les barraques i marges de pedra seca com a element característic de l’entorn vitivinícola penedesenc. 

Consulta el perfil econòmic i social complet a PERFIL_ECONÒMIC_I_SOCIAL_DE_CORPINNAT_PREMSA_low.pdf

Associació de Viticultors i Elaboradors CORPINNAT

 • Adreça

  Plaça Manuel Raventós, 1, 1r.
  08770 Sant Sadurní d'Anoia - Barcelona

 • eMail

  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • Administració

  +34 678 024 960

 • Comunicació

  +34 690 357 860