Aquest lloc web utilitza galetes per a facilitar la vostra navegació. 

Manifest de l'Associació de Viticultors i Elaboradors CORPINNAT davant les eleccions al Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Cava

Davant les eleccions al Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Cava, el conjunt de cellers que integren l’Associació de Viticultors i Elaboradors CORPINNAT (AVEC) manifestem: 

 

 • CORPINNAT donarà suport als candidats a la Junta Directiva del Consell Regulador de la DOP Cava que defensin el territori amb un compromís inequívoc i sense reserves. La integració del viticultor en la cadena de valor, la implementació de contractes a mig termini amb una remuneració de raïm adequada, la distinció dels vins en funció del lloc de procedència i la definició del territori com a referent d’identitat i sostenibilitat han de ser eixos centrals en les propostes dels candidats.
 • CORPINNAT donarà suport als candidats que afrontin d’una manera directa i sense reserves les oportunitats que la DOP Cava té davant seu. Cal solucionar problemes com la marca blanca, l’estratègia low cost que ha portat el Cava a la seva actual imatge, la manca de zonificació dintre de la pròpia denominació d’origen, i la manca d’una nomenclatura clara a les etiquetes per orientar el consumidor. CORPINNAT donarà suport a aquells candidats que proposin la implementació de mesures correctores en tots aquests aspectes
 • CORPINNAT donarà suport als candidats que incorporin iniciatives com la marca col·lectiva CORPINNAT, que busquen la valorització de la qualitat i el prestigi del cava arreu del món. 
 • Els sis cellers que actualment formem part de CORPINNAT creiem que el cava no té més marge per aconseguir el posicionament que es mereix. Creiem que els òrgans de gestió del cava han de reconèixer que s’ha d’actuar immediatament, ja que, en cas contrari, perdrem qualsevol possibilitat d’estar a la taula dels millors vins escumosos del món. Tampoc no creiem que els responsables d’iniciar aquest canvi hagin de ser persones alienes al reposicionament necessari. Necessitem un futur president del Consell Regulador amb una gran capacitat d’auto-exigència, sacrifici i reconeixement de la realitat de molts elaboradors i viticultors.

 

CORPINNAT és una marca col·lectiva de la UE registrada a l’Oficina de la Propietat Intel·lectual de la Unió Europea el 7 de desembre de 2017 que sorgeix d’una llarga reflexió de més de tres anys per part de sis elaboradors de cava del Penedès –Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, i Torelló– i que té com a objectiuposar en valor un territori i una filosofia d’elaboració basada en la qualitat i l’excel·lència a partir d’un dels reglaments de vins escumosos més exigent del món. La marca col·lectiva de la UE és una figura jurídica estesa en l’àmbit vitivinícola que avui compta amb més de 70 marques registrades arreu d’Europa. 

Sant Sadurní d’Anoia, 27 de juliol de 2018

www.corpinnat.com

Associació de Viticultors i Elaboradors CORPINNAT

 • Adreça

  Assessoria Vitivinícola Grau Griell
  Passatge Noucentisme 34-36, local 7
  08720 Vilafranca del Penedès
 • eMail

  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • Administració

  93 890 62 96
 • Comunicació

  +34 690 357 860