CORPINNAT concedeix a títol pòstum la distinció de President Honorífic a Xavier Gramona Sande

 • L'assemblea general de l'AVEC aprova per unanimitat la concessió d'aquest títol en reconeixement pel seu compromís i fidelitat a la marca de qui en va ser un dels fundadors i primer president de la marca col·lectiva.

 • El president de CORPINNAT, Ton Mata, afirma que el desplegament de la Llei Catalana del Vi és una oportunitat per segmentar tots els cellers del territori català segons el model productiu, basada en la integració vertical de les empreses, per a la totalitat de la seva raó social.

 

whatsapp_image_2023-09-28_at_20.52.01.jpeg

Subirats, 28 de setembre de 2023.- L'Assemblea General de l'Associació de Viticultors i Elaboradors CORPINNAT-AVEC ha aprovat per unanimitat de tots els socis concedir a títol pòstum la distinció de President Honorífic de la marca a Xavier Gramona, mort aquest estiu. Amb aquest gest, el col·lectiu CORPINNAT pretén reconèixer la tasca, el compromís i la fidelitat del qui va ser un dels fundadors de la marca i el seu primer president. Els valors d'estima per la pagesia i el territori que sempre va defensar amb convicció i fermesa són avui un dels principals pilars de la nostra organització i el millor llegat que ens podia deixar. Si CORPINNAT avui és una realitat és, en bona mesura, gràcies a les seves aportacions i al compromís personal que hi va dedicar. 

La concessió d'aquesta distinció s'ha fet aquest dijous en el marc de la segona edició de la Nit de Verema CORPINNAT que ha reunit més de 150 persones al celler Llopart, que aquest any ha acollit la vetllada. El president de CORPINNAT, Ton Mata,  ha encapçalat l'homenatge a Xavier Gramona, juntament amb la resta d'elaboradors que integren la marca i ha lliurat al fill del finat i actual membre de la junta directiva de CORPINNAT en representació de la família Gramona, Leonard Gramona, una peça de ceràmica original obra de l'artista sadurninenca María José Torres, que representa les dues ànimes de Xavier Gramona, la més terrenal, lligada a la terra i la pagesia, i la més espiritual i rebel, alhora. Leonard Gramona ha tingut paraules d'agraïment vers el col·lectiu CORPINNAT i, en nom de la família Gramona, ha reiterat el compromís i la fidelitat en el projecte. En l'acte hi ha assistit una àmplia representació de la família Gramona, encapçalada pel president i enòleg del celler, Jaume Gramona, cosí de Xavier Gramona. 

Pèviament, el president de CORPINNAT, Ton Mata,  ha dirigit un discurs a tots els assistents on ha destacat la consolidació de la marca col·lectiva tant al mercat interior com exterior, i la percepció que té el consumidor final respecte els corpinnats com a vins escumosos de qualitat amb un origen concret i un dels reglaments més exigents del món. Mata s'ha referit també a la reactivació per part de l'Incavi de la Llei Catalana del Vi i ha afirmat que aquesta llei obre una oportunitat per regular el sector i segmentar tots els cellers del territori català segons el model productiu i per a tota la raó social. Segons Mata, aquest és un deure amb el consumidor, per ser més rigorosos i transparents. 

CORPINNAT considera i proposa que tots els cellers elaboradors i comercialitzadors de vins han de ser categoritzats, per raó social, en base a la qualificació del seus sistema de treball tant en l'apartat vitícola com vinícola, i tots dos ensems. Així doncs, ha assenyalat Ton Mata"pensem que la millor manera de garantir la gran majoria d'aquests objectius és mitjançant la segmentació segons el model productiu, basada en la integració vertical de les empreses, per a la totalitat de la seva raó social".

En base a la següent qualificació prèvia del celler, utilitzant un sistema similar a el emprat ja a França, que evidentment ha de constar obligatòriament a la etiqueta i en la promoció dels seus vins, de forma explícita o amb un logotip identificador o bé unes sigles que es puguin crear regulant la seva presència i format. i ha de ser obligatòria per a totes les empreses vitivinícoles de Catalunya, estiguin emparades sota una DO, DOQ, IG, MCUE  o no hi estiguin, CORPINNAT proposa 5 figures de categorització, sempre per raó social, no per als productes que fa l’empresa.

FIGURA 1. VITICULTOR ELABORADOR

100% de vinificació a la propietat amb un mínim del 95% del raïm procedent de vinya de titularitat pròpia, el 5% restant ha de ser de la mateixa zona de proximitat o DO (si fos el cas) i amb contractes de compra de llarga durada i que respectin de forma manifesta el cost mínim del raïm de tercers.

Està totalment prohibida la entrada de vins produïts per altres (cellers, majoristes, cooperatives, etc.) per la elaboració o embotellat.

Els mostos tant sols estan permesos per tiratge i licor d’expedició en el cas de vins escumosos i escumosos de qualitat.

FIGURA 2. VINIFICADOR ELABORADOR

100% de vinificació a la propietat per tota la raó social, amb raïm procedent de vinya de titularitat pròpia o de tercers per proximitat o DO (si fos el cas) amb contractes de compra de llarga durada i que respectin de forma manifesta el cost mínim del raïm de tercers. Està totalment prohibida la entrada de vins produïts per altres (cellers, majoristes, cooperatives, etc.) per la elaboració o embotellat. Els mostos tant sols estan permesos per tiratge i licor d’expedició en el cas de vins escumosos i escumosos de qualitat.

FIGURA 3. NEGOCIANT

Empresa que compra vi a doll i l’embotella ja sigui per escumosos o per vins tranquils, encara que sigui en un percentatge seguint les pautes de la seva DO (si és el cas).

FIGURA 4. MARQUISTA

Empresa que etiqueta amb marques de tercers, sigui empreses individuals o distribuïdors. Encara que sigui en un percentatge. 

FIGURA 5. COOPERATIVISTA

Vins de cooperativa elaborats a la cooperativa tant per comercialització pròpia o de marques dels seus associats.

Des de CORPINNAT també reivindiquem el dret a poder utilitzar el nom del municipi on estan ubicades les vinyes i els cellers. 

Ton Mata ha tancat la seva intervenció estenent la mà al diàleg tant a l'administració com al conjunt del sector vitivinícola per construir i blindar entre tots, sense excepcions, un marc jurídic rigorós, transparent i garantista de cara al consumidor final i que prioritzi la qualitat i el territori per sobre de tot. 

Termes del Servei

Avís Legal

Raó social

AVEC-Associació de Viticultors i Elaboradors CORPINNAT

Associació sense ànim de lucre registrada al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya l’11 de juliol de 2018 amb número d’inscripció 61825

NIF

G-67049593

Adreça

Plaça Mnauel Raventós, número 1, 1r

Població

Sant Sadurní d'Anoia

Codi Postal

08770

Telèfon
E-mail

info@corpinnat.com

Les pàgines d'aquest web, la informació o els elements que s'hi contenen, incloent textos, documents, fotografies, dibuixos, representacions gràfiques, bases de dades, programes informàtics, així com logotips, marques, noms comercials o altres signes distintius, estan protegits per drets de propietat intel·lectual o industrial, dels quals CORPINNAT (en endavant El Propietari)  n'és titular o llicenciatari legítim. 
No s'atorga cap garantia sobre la licitud i la legalitat de la informació o els elements que contenen les pàgines d'aquest lloc web quan la seva titularitat no correspongui al propietari

Termes del Servei

Política de Privacitat

 • 1. RESPONSABLE

  EL PROPIETARI manté des dels seus inicis una rigorosa política de privacitat amb les dades d'aquelles persones que han establert relacions amb la nostra empresa. Continuant amb aquesta política de defensa de la privacitat, i a l'objecte d'adequar-nos a la nova normativa: REGLAMENT (UE) 2016/679 DEL PARLAMENT EUROPEU I DEL CONSELL de 27 d'abril de 2016 (d'ara endavant, RGPD), que és exigible des el 25 de maig de 2018, detallem actualitzada la nostra política de protecció de dades.

 • 2. FINALITAT

  En compliment del que disposa REGLAMENT (UE) 2016/679 DEL PARLAMENT EUROPEU I DEL CONSELL de 27 d'abril de 2016 (en endavant, "RGPD") relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa a el tractament de dades personals ia la lliure circulació d'aquestes dades, TERRABIT, SL (Des d'ara (TERRABIT) l'informa com RESPONSABLE DEL TRACTAMENT de que totes les dades de caràcter personal que ens proporcioni seran incorporades a un fitxer de dades mantingut sota estrictes mesures de seguretat i confidencialitat denominat "CLIENTS POTENCIALS I CONTACTE".

  La recollida i tractament automatitzat de les dades personals té com a finalitat la prestació, manteniment, administració, ampliació, millora i estudi dels productes d'assegurances en els quals vostè decideixi donar-se d'alta, contractar, o sol·licitar informació. Així mateix també té com a finalitat l'enviament, per mitjans tradicionals i electrònics, d'informació operativa, de contractació, comercial sobre productes i serveis, oferts perTERRABIT.

  EL PROPIETARI l'informa que compleix amb les mesures de seguretat de protecció de dades personals legalment requerides i que ha adoptat totes les mesures raonablement exigibles conforme als coneixements tècnics actuals per evitar la pèrdua, mal ús, alteració, intrusió il·legítima i sostracció de les dades personals facilitades. En qualsevol cas vostè ha de saber que INTERNET no és un mitjà inexpugnable.

  Les seves dades es mantindran emmagatzemades mentre gestionem el seu requeriment o fins que vostè ens indiqui el contrari, així com per tramitar sol·licituds d'assegurances, realitzar tasques administratives i remetre-li informació addicional que puguin ser del seu interès. Les finalitats de les operacions de processament de dades que porta a termeTERRABIT com RESPONSABLE DE TRACTAMENT són exclusivament la gestió de la relació amb els clients potencials i els contactes, així com un ús comercial i de millora de la seva experiència en línia.

  L'emplenament dels formularis, així com de qualsevol altre qüestionari que pugui facilitar en un futur, és totalment potestativa, però, la negativa a facilitar determinades dades, podrà suposar la impossibilitat de complir amb la seva petició.

  Vostè és l'únic responsable de la veracitat i correcció de les dades incloses, exonerant EL PROPIETARI de qualsevol responsabilitat a l'respecte, així mateix, garanteix i respon, en qualsevol cas, de l'exactitud, vigència i autenticitat de les dades personals facilitades, i es compromet a mantenir-los degudament actualitzats.

 • 3. LEGITIMACIÓ

  A l'lliurar voluntàriament les seves dades CONSENTEIX PER INTERÈS LEGÍTIM seu tractament automatitzat o no per part de PEMESA, així com la seva comunicació a entitats la connexió amb les seves dades sigui necessària o legalment obligatòria, i en el cas de comunicacions comercials via correu electrònic o mitjà equivalent, CONSENTEIX PER INTERÈS LEGÍTIM la seva recepció.

 • 4. DESTINATARIS

  EL PROPIETARI es preocupa per la privacitat de les seves dades, i per això li garanteix la major confidencialitat en el seu tractament, confirmant que no se'n realitzarà cap cessió  a tercers.

  Finalment, les seves dades seran cedides a administracions i altres organismes públics en aquells casos en què això vingui imposat per obligació legal o per disposició judicial.

 • 5. DRETS

  EL PROPIETARI l'informa igualment que vostè podrà en qualsevol moment denegar el consentiment anteriorment facilitat i exercitar els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les dades recollides en el Fitxer, dirigint-s'hi a través de correu electrònic a l'adreça especificada al començament o enviant una carta a l'adreça postal també indicada.

Termes del Servei

Política de Galetes

 • Què són les galetes o cookies?

  Una galeta o cookie és un fitxer que es descarrega en el teu ordinador a l'accedir a determinades páginas web. Les galetes permeten a una pàgina web, entre altres coses, emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d'un usuari o del seu equip i, depenent de la informació que continguin i de la forma en què utilitzi el seu equip, poden utilitzar-se per reconèixer a l'usuari o per guardar opcions que l'usuari ha triat (llengua, colors, etc...).

 • Tipus de galetes

  Segons qui sigui l'entitat que gestioni el domini des d'on s'envien les galetes i tracti les dades que s'obtinguin, es poden distingir dos tipus: galetes pròpies i galetes de tercers.

  Existeix també una segona classificació segons el termini de temps que romanen emmagatzemades en el navegador del client, podent tractar-se de galetes de sessió o galetes persistents.

  Existeix una altra classificació amb cinc tipus de galetes segons la finalitat per la qual es tractin les dades obtingudes: galetes tècniques, galetes de personalització, galetes d'anàlisi, galetes publicitàries i galetes de publicitat comportamental.

 • Quin tipus de galetes utilitza aquesta pàgina web?

  Aquesta pàgina web utiliza diversos tipus de galetes amb l'única finalitat de millorar la navegació de l'usuari en aquest lloc web, sense cap tipus d'objectiu publicitari o similar. Totes les galetes, excepte les fetes servir per Google Analytics, són temporals i desapareixen en tancar la sessió. A continuació s'identifiquen les galetes que estan sent utilitzades en aquest portal així com la seva tipologia i funció:

  Galetes d'anàlisi: Són aquelles que, ben tractades per nosaltres o per tercers, ens permeten quantificar el nombre d'usuaris i així realitzar el mesurament i anàlisi estadístic de la utilització que fan els usuaris del servei ofert. Per a això s'analitza la teva a navegació a la nostra pàgina web, amb la finalitat de millorar l'oferta de productes o serveis que t'oferim. Aquest web utilitza Google Analytics, un servei d'analítica web desenvolupada per Google, que permet el mesurament i anàlisi de la navegació a les pàgines web. Podeu trobar més informació sobre aquest tema i inhabilitar l'ús d'aquestes galetes a http://www.google.com/intl/es_ALL/analytics/learn/privacy.html. A través de l'analítica web no s'obté informació sobre les teves dades personals. La informació que s'obté és la relativa al nombre d'usuaris que accedeixen a la web, el nombre de pàgines vistes, la freqüència i repetició de les visites, la seva durada, el navegador utilitzat, l'operador que presta el servei, l'idioma, el terminal que utilitza, o la ciutat a la qual està assignada la seva adreça IP. Informació que possibilita un millor i més apropiat servei per part d'aquest portal. Si es desactiven aquestes galetes el web podrà seguir funcionant.

  Galetes de tipus tècnic: Són necessàries per a la correcta navegació per les pàgines web. Gestiona el consentiment de l'usuari davant l'ús de les galetes a la pàgina web, amb l'objecte d'evitar l'excessiva molèstia que pugui suposar mostrar repetidament informació sobre la política de galetes en la part superior de la web a aquelles persones que hagin acceptat la mateixa. Si es desactiven aquestes galetes, no es rebran correctament els continguts del lloc web.

  Galetes de xarxes socials: Són utilizades per a que puguis interactuar amb diferents plataformes socials (Facebook, YouTube, Twitter, Flickr, etc.) i es generen únicamente per als usuaris d'aquestes xarxes socials. Les condicions d'ús d'aquestes galetes i la informació emmagatzemada es regula per la política de privacitat de la plataforma en qüestió.

 • Acceptació de la Política de galetes

  Aquest web mostra la informació sobre la seva Política de Galetes en la part inferior de qualsevol pàgina amb cada inici de sessió.
  Davant aquesta informació és possible dur a terme les següents accions:

  Seguir navegant: Si continues navegant pel nostre web, s'entendrà que acceptes l'ús que fem de les Galetes..

  Modificar la configuració: Pots restringir, bloquejar o esborrar les galetes utilitzant el teu navegador. En cada navegador l'operativa és diferent. Consulta l'ajuda del teu navegador per saber com operar.

Associació de Viticultors i Elaboradors CORPINNAT

 • Adreça

  Plaça Manuel Raventós, 1, 1r.
  08770 Sant Sadurní d'Anoia - Barcelona

 • eMail

  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • Administració

  +34 678 024 960

 • Comunicació

  +34 690 357 860