Skip to main content

TERRITORI

Per poder arribar a delimitar l’espai que conforma la Marca Col·lectiva de la UE CORPINNAT, s’ha seguit una metodologia de treball que es basa en l’estudi de diferents factors i elements territorials a partir dels quals s’ha pogut arribar a establir les relacions necessàries que han fet possible determinar per on ha de definir-se el límit de l’espai objecte d’estudi.

Els paràmetres, factors i elements sobre els quals es basa el treball de delimitació són els següents:  variables territorials i ambientals estrictament físiques (topografia -tant elevacions de cota com aiguavessants de les carenes-, orientacions, geomorfologia, litologia, sòls o climatologia), factors lligats a la presència humana sobre el territori (històrics, culturals, socials, econòmics, accessibilitat, etc, en definitiva l’assentament en el territori i la urbanització del mateix) i, per últim, aspectes purament enològics i vitivinícoles o agronòmics (varietats, adaptació al medi, relació amb el sòl, etc)

El conjunt del territori objecte d’estudi abraça una superfície de 997 Km²,  inclou la totalitat o una part de les següents comarques: Alt Penedès, Alt Camp, Baix Penedès, Tarragonès, Garraf, Baix Llobregat i Anoia.

La Marca Col·lectiva de la UE parteix de la zona considerada com a nucli històric en la producció vitivinícola del Penedès, en la que ha calgut definir quins poden ser considerats els seus llindars, arrel de la informació treballada. Per això s’ ha anat resseguint l’espai territorial, municipi a municipi, definint àrees on en cadascuna d’elles hi predominen més uns factors que altres, és a dir, en cap cas hi ha un criteri únic que prevalgui per sobre dels altres a l’hora de delimitar l’espai. Cal especificar que, per tal de poder definir un espai administrativament viable, la delimitació segueix en tot moment límits municipals o de parcel·lari cadastral, quan ha calgut arribar a aquest nivell de detall, adaptats als paràmetres estudiats.

Finalment, la Marca Col·lectiva de la UE CORPINNAT ha resultat ser com una gran zona compacta, en certa forma rectangular, definida en base a la depressió prelitoral del Penedès i les serres adjacents.

En la delimitació de la part oest (municipis d’Aiguamúrcia i el Montmell) han predominat els criteris topogràfics i d’assentament sobre el territori, ajustant el límit al detall de la delimitació parcel·laria cadastral; els altres municipis (la Bisbal del Penedès i Albinyana) s’han ajustat als límits municipals ja que aquests es defineixen per criteris topogràfics; per últim, en el cas del Vendrell s’han seguit els desguassos naturals dels cursos fluvials.

En la delimitació de la part sud han estat els límits municipals (municipis de Bellvei, Castellet i la Gornal, Olèrdola, Avinyonet, Olesa se Bonesvalls, Subirats i Gelida) els que han definit la zona ja que aquests s’ajusten a un topografia clarament identificativa dels terrenys que es vinculen al Penedès dels que tendeixen cap al Garraf, tot i que no en tots els casos les aigües vessants es corresponguin; en aquests casos hi han pesat criteris històrics de vinculació de vinyes a l’activitat vitivinícola de la plana del Penedès i altres a la del Garraf.

La superfície de vinya plantada a Corpinnat és de 22.966,12 hectàrees.

En el sector est els límits es corresponen principalment a la presència d’activitat humana industrial en front de l’agrícola, resseguint el territori de manera que les zones densament urbanitzades o industrialitzades quedin fora d’un espai agrícola que vol potenciar justament aquest valor de ruralitat (municipis de Castellví de Rosanes, Sant Esteve Sesrovires i Hostalets de Pierola) buscant elements topogràfics que ajudin a definir millor l’espai.

Per últim el sector nord (municipis de Piera, Vallbona d’Anoia, Cabrera d’Anoia, Mediona, la Llacuna i Pontons) és un espai delimitat per una sèrie d’accidents geogràfics més o menys importants que deixen clarament un territori aiguavessant al Penedès i un altre a les conques del Tous, del Carme i del Gaià. La delimitació segueix en el major part el límit municipal que s’adapta a la topografia, excepte en el cas del municipi de la Llacuna que ha calgut definir-la a nivell de parcel·lari cadastral ajustat a la topografia. Amb aquesta delimitació es pretenen incorporar les vinyes de Parellada d’altura sobre sòls terciaris, absents gairebé a la plana del Penedès.

El conjunt del territori objecte d’estudi abraça una superfície de 997 Km²,  inclou la totalitat o una part de les següents comarques: Alt Penedès, Alt Camp, Baix Penedès, Tarragonès, Garraf, Baix Llobregat i Anoia.

 Passa el ratolí per sobre la imatge

Municipis que integren CORPINNAT

Municipis sencers
Albinyana
Arboç, l'
Avinyonet del Penedès
Banyeres del Penedès
Bellvei
Bisbal del Penedès, la
Cabanyes, les
Cabrera d'Anoia
Castellet i la Gornal
Castellví de la Marca
Font-rubí
Gelida
Granada, la
Llorenç del Penedès
Masquefa
Mediona
Olèrdola
Olesa de Bonesvalls
Pacs del Penedès
Piera
Pla del Penedès, el
Pontons
Puigdàlber
Sant Cugat Sesgarrigues
Sant Jaume dels Domenys
Sant Llorenç d'Hortons
Sant Martí Sarroca
Sant Pere de Riudebitlles
Sant Quintí de Mediona
Sant Sadurní d'Anoia
Santa Fe del Penedès
Santa Margarida i els Monjos
Santa Oliva
Subirats
Torrelavit
Torrelles de Foix
Vallbona d'Anoia
Vilafranca del Penedès
Vilobí del Penedès
Municipis en part
Aiguamúrcia
Castellví de Rosanes
el Montmell
el Vendrell
els Hostalets de Pierola
la Llacuna
Sant Esteve Sesrovires


DETALL PARCEL·LES

Termes del Servei

Avís Legal

Raó social

AVEC-Associació de Viticultors i Elaboradors CORPINNAT

Associació sense ànim de lucre registrada al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya l’11 de juliol de 2018 amb número d’inscripció 61825

NIF

G-67049593

Adreça

Plaça Mnauel Raventós, número 1, 1r

Població

Sant Sadurní d'Anoia

Codi Postal

08770

Telèfon
E-mail

info@corpinnat.com

Les pàgines d'aquest web, la informació o els elements que s'hi contenen, incloent textos, documents, fotografies, dibuixos, representacions gràfiques, bases de dades, programes informàtics, així com logotips, marques, noms comercials o altres signes distintius, estan protegits per drets de propietat intel·lectual o industrial, dels quals CORPINNAT (en endavant El Propietari)  n'és titular o llicenciatari legítim. 
No s'atorga cap garantia sobre la licitud i la legalitat de la informació o els elements que contenen les pàgines d'aquest lloc web quan la seva titularitat no correspongui al propietari

Termes del Servei

Política de Privacitat

 • 1. RESPONSABLE

  EL PROPIETARI manté des dels seus inicis una rigorosa política de privacitat amb les dades d'aquelles persones que han establert relacions amb la nostra empresa. Continuant amb aquesta política de defensa de la privacitat, i a l'objecte d'adequar-nos a la nova normativa: REGLAMENT (UE) 2016/679 DEL PARLAMENT EUROPEU I DEL CONSELL de 27 d'abril de 2016 (d'ara endavant, RGPD), que és exigible des el 25 de maig de 2018, detallem actualitzada la nostra política de protecció de dades.

 • 2. FINALITAT

  En compliment del que disposa REGLAMENT (UE) 2016/679 DEL PARLAMENT EUROPEU I DEL CONSELL de 27 d'abril de 2016 (en endavant, "RGPD") relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa a el tractament de dades personals ia la lliure circulació d'aquestes dades, TERRABIT, SL (Des d'ara (TERRABIT) l'informa com RESPONSABLE DEL TRACTAMENT de que totes les dades de caràcter personal que ens proporcioni seran incorporades a un fitxer de dades mantingut sota estrictes mesures de seguretat i confidencialitat denominat "CLIENTS POTENCIALS I CONTACTE".

  La recollida i tractament automatitzat de les dades personals té com a finalitat la prestació, manteniment, administració, ampliació, millora i estudi dels productes d'assegurances en els quals vostè decideixi donar-se d'alta, contractar, o sol·licitar informació. Així mateix també té com a finalitat l'enviament, per mitjans tradicionals i electrònics, d'informació operativa, de contractació, comercial sobre productes i serveis, oferts perTERRABIT.

  EL PROPIETARI l'informa que compleix amb les mesures de seguretat de protecció de dades personals legalment requerides i que ha adoptat totes les mesures raonablement exigibles conforme als coneixements tècnics actuals per evitar la pèrdua, mal ús, alteració, intrusió il·legítima i sostracció de les dades personals facilitades. En qualsevol cas vostè ha de saber que INTERNET no és un mitjà inexpugnable.

  Les seves dades es mantindran emmagatzemades mentre gestionem el seu requeriment o fins que vostè ens indiqui el contrari, així com per tramitar sol·licituds d'assegurances, realitzar tasques administratives i remetre-li informació addicional que puguin ser del seu interès. Les finalitats de les operacions de processament de dades que porta a termeTERRABIT com RESPONSABLE DE TRACTAMENT són exclusivament la gestió de la relació amb els clients potencials i els contactes, així com un ús comercial i de millora de la seva experiència en línia.

  L'emplenament dels formularis, així com de qualsevol altre qüestionari que pugui facilitar en un futur, és totalment potestativa, però, la negativa a facilitar determinades dades, podrà suposar la impossibilitat de complir amb la seva petició.

  Vostè és l'únic responsable de la veracitat i correcció de les dades incloses, exonerant EL PROPIETARI de qualsevol responsabilitat a l'respecte, així mateix, garanteix i respon, en qualsevol cas, de l'exactitud, vigència i autenticitat de les dades personals facilitades, i es compromet a mantenir-los degudament actualitzats.

 • 3. LEGITIMACIÓ

  A l'lliurar voluntàriament les seves dades CONSENTEIX PER INTERÈS LEGÍTIM seu tractament automatitzat o no per part de PEMESA, així com la seva comunicació a entitats la connexió amb les seves dades sigui necessària o legalment obligatòria, i en el cas de comunicacions comercials via correu electrònic o mitjà equivalent, CONSENTEIX PER INTERÈS LEGÍTIM la seva recepció.

 • 4. DESTINATARIS

  EL PROPIETARI es preocupa per la privacitat de les seves dades, i per això li garanteix la major confidencialitat en el seu tractament, confirmant que no se'n realitzarà cap cessió  a tercers.

  Finalment, les seves dades seran cedides a administracions i altres organismes públics en aquells casos en què això vingui imposat per obligació legal o per disposició judicial.

 • 5. DRETS

  EL PROPIETARI l'informa igualment que vostè podrà en qualsevol moment denegar el consentiment anteriorment facilitat i exercitar els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les dades recollides en el Fitxer, dirigint-s'hi a través de correu electrònic a l'adreça especificada al començament o enviant una carta a l'adreça postal també indicada.

Termes del Servei

Política de Galetes

 • Què són les galetes o cookies?

  Una galeta o cookie és un fitxer que es descarrega en el teu ordinador a l'accedir a determinades páginas web. Les galetes permeten a una pàgina web, entre altres coses, emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d'un usuari o del seu equip i, depenent de la informació que continguin i de la forma en què utilitzi el seu equip, poden utilitzar-se per reconèixer a l'usuari o per guardar opcions que l'usuari ha triat (llengua, colors, etc...).

 • Tipus de galetes

  Segons qui sigui l'entitat que gestioni el domini des d'on s'envien les galetes i tracti les dades que s'obtinguin, es poden distingir dos tipus: galetes pròpies i galetes de tercers.

  Existeix també una segona classificació segons el termini de temps que romanen emmagatzemades en el navegador del client, podent tractar-se de galetes de sessió o galetes persistents.

  Existeix una altra classificació amb cinc tipus de galetes segons la finalitat per la qual es tractin les dades obtingudes: galetes tècniques, galetes de personalització, galetes d'anàlisi, galetes publicitàries i galetes de publicitat comportamental.

 • Quin tipus de galetes utilitza aquesta pàgina web?

  Aquesta pàgina web utiliza diversos tipus de galetes amb l'única finalitat de millorar la navegació de l'usuari en aquest lloc web, sense cap tipus d'objectiu publicitari o similar. Totes les galetes, excepte les fetes servir per Google Analytics, són temporals i desapareixen en tancar la sessió. A continuació s'identifiquen les galetes que estan sent utilitzades en aquest portal així com la seva tipologia i funció:

  Galetes d'anàlisi: Són aquelles que, ben tractades per nosaltres o per tercers, ens permeten quantificar el nombre d'usuaris i així realitzar el mesurament i anàlisi estadístic de la utilització que fan els usuaris del servei ofert. Per a això s'analitza la teva a navegació a la nostra pàgina web, amb la finalitat de millorar l'oferta de productes o serveis que t'oferim. Aquest web utilitza Google Analytics, un servei d'analítica web desenvolupada per Google, que permet el mesurament i anàlisi de la navegació a les pàgines web. Podeu trobar més informació sobre aquest tema i inhabilitar l'ús d'aquestes galetes a http://www.google.com/intl/es_ALL/analytics/learn/privacy.html. A través de l'analítica web no s'obté informació sobre les teves dades personals. La informació que s'obté és la relativa al nombre d'usuaris que accedeixen a la web, el nombre de pàgines vistes, la freqüència i repetició de les visites, la seva durada, el navegador utilitzat, l'operador que presta el servei, l'idioma, el terminal que utilitza, o la ciutat a la qual està assignada la seva adreça IP. Informació que possibilita un millor i més apropiat servei per part d'aquest portal. Si es desactiven aquestes galetes el web podrà seguir funcionant.

  Galetes de tipus tècnic: Són necessàries per a la correcta navegació per les pàgines web. Gestiona el consentiment de l'usuari davant l'ús de les galetes a la pàgina web, amb l'objecte d'evitar l'excessiva molèstia que pugui suposar mostrar repetidament informació sobre la política de galetes en la part superior de la web a aquelles persones que hagin acceptat la mateixa. Si es desactiven aquestes galetes, no es rebran correctament els continguts del lloc web.

  Galetes de xarxes socials: Són utilizades per a que puguis interactuar amb diferents plataformes socials (Facebook, YouTube, Twitter, Flickr, etc.) i es generen únicamente per als usuaris d'aquestes xarxes socials. Les condicions d'ús d'aquestes galetes i la informació emmagatzemada es regula per la política de privacitat de la plataforma en qüestió.

 • Acceptació de la Política de galetes

  Aquest web mostra la informació sobre la seva Política de Galetes en la part inferior de qualsevol pàgina amb cada inici de sessió.
  Davant aquesta informació és possible dur a terme les següents accions:

  Seguir navegant: Si continues navegant pel nostre web, s'entendrà que acceptes l'ús que fem de les Galetes..

  Modificar la configuració: Pots restringir, bloquejar o esborrar les galetes utilitzant el teu navegador. En cada navegador l'operativa és diferent. Consulta l'ajuda del teu navegador per saber com operar.