Mas Candí ja és el novè celler CORPINNAT

El celler Mas Candí ja és nou membre de CORPINNAT després de superar les dues auditories inicials preceptives per entrar a formar part d’aquesta marca col·lectiva de la UE que té com a objectiu prestigiar els grans vins escumosos que s’elaboren al cor del Penedès. D’aquesta manera, Mas Candí es converteix en el novè celler de la marca que ja integren Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Huguet-Can Feixesi Júlia Bernet.
Mas Candí és un petit celler familiar situat a Les Gunyoles d’Avinyonet impulsat per joves pagesos amb estudis de viticultura i enologia que cultivaven les vinyes dels seus avis i que l’any 2005 van decidir unir-se per elaborar els seus propis vins, un dels valors essencials que persegueix CORPINNAT. Des de la complicitat i el compromís amb el paisatge, treballant amb rigor les varietats autòctones i recuperant-ne d’antigues, Mas Candí s’ha convertit en un dels nous cellers del Penedès amb més projecció. El celler elabora actualment prop de 60.000 ampolles l’any (30.000 de vi tranquil i 30.000 d’escumós) i té actualment al mercat quatre caves: Cava Mas Candí, Segunyola (100% xarel·lo d’una sola finca amb 3 anys de criança), Indomable(5 anys de criança) i el rosat Prohibit.
Aquest és el novè celler que s’incorpora al projecte CORPINNATdes que la marca es va presentar en societat el 10 d’abril passat a Sant Sadurní d’Anoia. Des d’aleshores, han estat nombrosos els cellers que s’han interessat per entrar a formar-ne part i alguns ja han iniciat el procés per passar les auditories que els permetran entrar, tal com han fet en les darreres setmanes Huguet-Can Feixes, Júlia Berneti ara Mas Candí.
CORPINNAT és una marca col·lectiva registrada a la Unió Europea a final de l’any passat i que està oberta a tots aquells cellers elaboradors de vi escumós que estiguin dintre de la delimitació territorial que estableix la marca. El territori CORPINNATcomprèn una àrea geogràfica que aglutina 46 municipis —tots els de l’Alt Penedès, i alguns del Baix Penedès, l’Alt Camp, l’Anoia i el Baix Llobregat— on, per raons geogràfiques, geològiques, climàtiques i socials, sempre s’hi han cultivat varietats autòctones per a l’elaboració de vins escumosos.
Igualment, tots els cellers aspirants a entrar a CORPINNAThauran de complir o adaptar-se al reglament d’ús de la marca que estableix, entre d’altres característiques, collita manual, raïm ecològic certificat, utilització de varietats històriques —posant especial èmfasi en les autòctones—, vinificació íntegra a la propietat, criances superiors a 18 mesos, preu mínim garantit al viticultor amb un increment gradual i compromís amb el rigor i l’autoexigència.