Skip to main content

CORPINNAT reivindica a la Generalitat el desplegament de la Llei Catalana del Vi abans de la pròxima verema (VÍDEO)

 • La marca col·lectiva celebra la primera edició de la Nit de Verema i insta l’administració a arbitrar les diferents sensibilitats del sector per facilitar un espai comú d’entesa que permeti prestigiar els vins escumosos de qualitat elaborats al Penedès

Gelida, 29 de setembre de 2022.- El president de la marca col·lectiva de vins escumosos CORPINNAT, Ton Mata, ha emplaçat avui la Generalitat a desplegar urgentment la Llei Catalana del Vi com una eina imprescindible per ordenar el sector i propiciar un escenari d’entesa que permeti agrupar tots aquells elaboradors de vi escumós del Penedès compromesos amb el territori i la qualitat. El president de CORPINNAT ha demanat que el desplegament d’aquesta llei es faci efectiu abans de la verema de 2023, ja que porta més de dos anys en un calaix des que va ser aprovada pel Parlament el març de 2020. “Cal que l’administració faci també la seva feina i desplegui aquesta llei que és el marc legal que ha de permetre una millor entesa en el conjunt del sector”, ha assenyalat Ton Mata en el discurs institucional que ha dirigit en la primera edició de la Nit de Verema CORPINNAT que ha reunit una cinquantena de comunicadors del món del vi al celler Torelló de Gelida. 

El màxim representant de CORPINNAT ha destacat els principals valors que regeixin la marca col·lectiva (100 ecològics, 100% vinificats a la propietat, 100% verema manual, preus dignes garantits per al viticultor i marca d’ús exclusiu per als vins del territori Penedès) i ha fet èmfasi que tots aquests requisits són per a tota la raó social “un fet que ens fa únics”, ha dit.  Per al president de CORPINNAT, el desplegament de la nova Llei Catalana del Vi ha de servir per definir i fixar els diferents models de producció (viticultor elaborador, vinificador elaborador, negociant, marquista i cooperativista) per tal de transmetre una informació transparent i veraç al consumidor i prestigiar el vi català. CORPINNAT considera que el desplegament de la nova llei també és el primer requisit per impulsar un futur espai comú que permeti distingir i posar en valor els grans vins escumosos que s’elaboren al Penedès. En aquest sentit, Ton Mata ha reconegut que des de CORPINNAT sempre s’ha valorat l’impuls d’una Denominació d’Origen de vins escumosos del Penedès que integri les diferents sensibilitats del sector però sense renunciar als màxims estàndards de qualitat que, en el cas de CORPINNAT, estan recollit en el seu Reglament d’Ús. Així doncs, Ton Mata ha insistit que des de CORPINNAT continuen existint tres línies vermelles irrenunciables: vinificació 100% a la propietat, compliment de tots els requisits per a tota la raó social i l’exclusivitat d’ús de les marques només per als vins del territori.  

El president de CORPINNAT ha finalitzat el seu discurs destacant el valor que ja ha adquirit la marca col·lectiva al mercat i ha conclòs: “els escumosos CORPINNAT només són CORPINNAT si a l’etiqueta hi diu CORPINNAT”.

El discurs del president de CORPINNAT ha estat precedit per l’actuació de l’actor i humorista Fermí Fernàndez, que ha dedicat un monòleg al sector dels vins escumosos a través de la seva experiència personal i la d’alguns dels personatges que imita, com el periodista Carles Porta. 

DESCARREGA'T EL DISCURS DEL PRESIDENT

DISCURS_NIT_DE_VEREMA_CORPINNAT_2022.pdf

Balanç de verema 2022

 La realitat climàtica avança l’inici d’una verema molt petita

La nova realitat provocada pel canvi climàtic ha fet d’aquesta verema una de les més primerenques de la història al territori CORPINNAT. En total, en aquesta verema s’han collit 5.764.584 kg procedents de 1.099,2 hectàrees: 638 de vinyes pròpies i 461,2 de vinyes amb contractes de compra a viticultors. En compliment del Reglament d’Ús de la marca, els cellers CORPINNAT aquesta verema han pagat el quilo de raïm ecològic com a mínim a 0,75€, 15 cèntims d’euro més que l’any 2018 quan es va realitzar la primera verema de CORPINNAT.  

A continuació us detallem les dades més destacades de la verema 2022:

TARDOR: Molt similar a la tardor anterior, amb molt poca pluja i temperatures per sobre de la mitjana. 

HIVERN: Continua la tònica de la tardor, amb poques pluges i molt poques gelades. Les temperatures continuen per sobre de les habituals de l’època.

PRIMAVERA: Iniciem l’estació amb un mes d’abril fresc i sec, però del 19 al 23 cauen al voltant de 40 litres que ajuden a tenir una brotada molt homogènia dels ceps. Un segon episodi de pluges, el 24 i 25 de maig, contribueixen a un desenvolupament del gra normal fins a l’entrada d’estiu. Del 12 al 18 de juny patim una onada de calor excepcionalment llarga i intensa per l’època de l’any.

ESTIU: un mes de juliol sec, continua amb temperatures molt altes amb alguna onada més de calor que es perllonguen fins a mitjan agost. Dos episodis de pluges, poc abundants i molt heterogènies en el territori CORPINNAT fan acte de presència a final de juliol i mitjan agost.

LES VINYES CORPINNAT: Aquesta verema 2022 s’han vinificat 5.764.584 kg de raïm procedents de 1.099,2 hectàrees: 638 de vinyes pròpies i  461,2 de vinyes amb contractes de compra a viticultors. El rendiment mitjà del raïm comprat a viticultors ha estat de 7.158 kg/hectàrea.

PREUS DEL RAÏM 2022: El preu mínim CORPINNAT fixat per la collita 2022 ha estat de 0,75€/kgperò, donat que hi ha cellers que han superat amb escreix aquest import, el preu mitjà resultant de tot el raïm comprat a viticultors ha estat de 0,89€/kg. 

EL TEMPS DURANT LA VEREMA:   

Ha estat una verema seca i molt calorosa amb una única tempesta rellevant el dia 31 d’agost amb pluges que en alguns indrets varen fregar els 50 litres. L’extraordinària sanitat del raïm ha permès fer la collita manual i ecològica de les vinyes CORPINNAT sense presses.

LA VEREMA: La verema de les varietats històriques es va iniciar el dijous 11 d’agost i ha finalitzat el dijous 22 de setembre, essent la més primerenca des que hi ha registres. Tot i que la quantitat de raïms per cep era normal, la sequera severa que pateix el Penedès ha proporcionat un gra de raïm molt petit i, com a conseqüència, una verema de les més petites que es recorda.

Cal destacar que ha estat una verema on la maduració de les diferents varietats de raïm no ha estat esglaonada com és habitual al Penedès; a les parcel·les més afectades per la sequera s’ha avançat la maduració i en alguns casos s’han collit abans que d’altres varietats més primerenques que no han patit aquest dèficit d’aigua.

VARIETATS TRADICIONALS: macabeu, xarel·lo, parellada, subirat parent, garnatxa, monestrell, sumoll i xarel·lo vermell.  

ALTRES VARIETATS: malvasia de Sitges, trepat, pinot noir i chardonnay.

Termes del Servei

Avís Legal

Raó social

AVEC-Associació de Viticultors i Elaboradors CORPINNAT

Associació sense ànim de lucre registrada al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya l’11 de juliol de 2018 amb número d’inscripció 61825

NIF

G-67049593

Adreça

Plaça Mnauel Raventós, número 1, 1r

Població

Sant Sadurní d'Anoia

Codi Postal

08770

Telèfon
E-mail

info@corpinnat.com

Les pàgines d'aquest web, la informació o els elements que s'hi contenen, incloent textos, documents, fotografies, dibuixos, representacions gràfiques, bases de dades, programes informàtics, així com logotips, marques, noms comercials o altres signes distintius, estan protegits per drets de propietat intel·lectual o industrial, dels quals CORPINNAT (en endavant El Propietari)  n'és titular o llicenciatari legítim. 
No s'atorga cap garantia sobre la licitud i la legalitat de la informació o els elements que contenen les pàgines d'aquest lloc web quan la seva titularitat no correspongui al propietari

Termes del Servei

Política de Privacitat

 • 1. RESPONSABLE

  EL PROPIETARI manté des dels seus inicis una rigorosa política de privacitat amb les dades d'aquelles persones que han establert relacions amb la nostra empresa. Continuant amb aquesta política de defensa de la privacitat, i a l'objecte d'adequar-nos a la nova normativa: REGLAMENT (UE) 2016/679 DEL PARLAMENT EUROPEU I DEL CONSELL de 27 d'abril de 2016 (d'ara endavant, RGPD), que és exigible des el 25 de maig de 2018, detallem actualitzada la nostra política de protecció de dades.

 • 2. FINALITAT

  En compliment del que disposa REGLAMENT (UE) 2016/679 DEL PARLAMENT EUROPEU I DEL CONSELL de 27 d'abril de 2016 (en endavant, "RGPD") relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa a el tractament de dades personals ia la lliure circulació d'aquestes dades, TERRABIT, SL (Des d'ara (TERRABIT) l'informa com RESPONSABLE DEL TRACTAMENT de que totes les dades de caràcter personal que ens proporcioni seran incorporades a un fitxer de dades mantingut sota estrictes mesures de seguretat i confidencialitat denominat "CLIENTS POTENCIALS I CONTACTE".

  La recollida i tractament automatitzat de les dades personals té com a finalitat la prestació, manteniment, administració, ampliació, millora i estudi dels productes d'assegurances en els quals vostè decideixi donar-se d'alta, contractar, o sol·licitar informació. Així mateix també té com a finalitat l'enviament, per mitjans tradicionals i electrònics, d'informació operativa, de contractació, comercial sobre productes i serveis, oferts perTERRABIT.

  EL PROPIETARI l'informa que compleix amb les mesures de seguretat de protecció de dades personals legalment requerides i que ha adoptat totes les mesures raonablement exigibles conforme als coneixements tècnics actuals per evitar la pèrdua, mal ús, alteració, intrusió il·legítima i sostracció de les dades personals facilitades. En qualsevol cas vostè ha de saber que INTERNET no és un mitjà inexpugnable.

  Les seves dades es mantindran emmagatzemades mentre gestionem el seu requeriment o fins que vostè ens indiqui el contrari, així com per tramitar sol·licituds d'assegurances, realitzar tasques administratives i remetre-li informació addicional que puguin ser del seu interès. Les finalitats de les operacions de processament de dades que porta a termeTERRABIT com RESPONSABLE DE TRACTAMENT són exclusivament la gestió de la relació amb els clients potencials i els contactes, així com un ús comercial i de millora de la seva experiència en línia.

  L'emplenament dels formularis, així com de qualsevol altre qüestionari que pugui facilitar en un futur, és totalment potestativa, però, la negativa a facilitar determinades dades, podrà suposar la impossibilitat de complir amb la seva petició.

  Vostè és l'únic responsable de la veracitat i correcció de les dades incloses, exonerant EL PROPIETARI de qualsevol responsabilitat a l'respecte, així mateix, garanteix i respon, en qualsevol cas, de l'exactitud, vigència i autenticitat de les dades personals facilitades, i es compromet a mantenir-los degudament actualitzats.

 • 3. LEGITIMACIÓ

  A l'lliurar voluntàriament les seves dades CONSENTEIX PER INTERÈS LEGÍTIM seu tractament automatitzat o no per part de PEMESA, així com la seva comunicació a entitats la connexió amb les seves dades sigui necessària o legalment obligatòria, i en el cas de comunicacions comercials via correu electrònic o mitjà equivalent, CONSENTEIX PER INTERÈS LEGÍTIM la seva recepció.

 • 4. DESTINATARIS

  EL PROPIETARI es preocupa per la privacitat de les seves dades, i per això li garanteix la major confidencialitat en el seu tractament, confirmant que no se'n realitzarà cap cessió  a tercers.

  Finalment, les seves dades seran cedides a administracions i altres organismes públics en aquells casos en què això vingui imposat per obligació legal o per disposició judicial.

 • 5. DRETS

  EL PROPIETARI l'informa igualment que vostè podrà en qualsevol moment denegar el consentiment anteriorment facilitat i exercitar els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les dades recollides en el Fitxer, dirigint-s'hi a través de correu electrònic a l'adreça especificada al començament o enviant una carta a l'adreça postal també indicada.

Termes del Servei

Política de Galetes

 • Què són les galetes o cookies?

  Una galeta o cookie és un fitxer que es descarrega en el teu ordinador a l'accedir a determinades páginas web. Les galetes permeten a una pàgina web, entre altres coses, emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d'un usuari o del seu equip i, depenent de la informació que continguin i de la forma en què utilitzi el seu equip, poden utilitzar-se per reconèixer a l'usuari o per guardar opcions que l'usuari ha triat (llengua, colors, etc...).

 • Tipus de galetes

  Segons qui sigui l'entitat que gestioni el domini des d'on s'envien les galetes i tracti les dades que s'obtinguin, es poden distingir dos tipus: galetes pròpies i galetes de tercers.

  Existeix també una segona classificació segons el termini de temps que romanen emmagatzemades en el navegador del client, podent tractar-se de galetes de sessió o galetes persistents.

  Existeix una altra classificació amb cinc tipus de galetes segons la finalitat per la qual es tractin les dades obtingudes: galetes tècniques, galetes de personalització, galetes d'anàlisi, galetes publicitàries i galetes de publicitat comportamental.

 • Quin tipus de galetes utilitza aquesta pàgina web?

  Aquesta pàgina web utiliza diversos tipus de galetes amb l'única finalitat de millorar la navegació de l'usuari en aquest lloc web, sense cap tipus d'objectiu publicitari o similar. Totes les galetes, excepte les fetes servir per Google Analytics, són temporals i desapareixen en tancar la sessió. A continuació s'identifiquen les galetes que estan sent utilitzades en aquest portal així com la seva tipologia i funció:

  Galetes d'anàlisi: Són aquelles que, ben tractades per nosaltres o per tercers, ens permeten quantificar el nombre d'usuaris i així realitzar el mesurament i anàlisi estadístic de la utilització que fan els usuaris del servei ofert. Per a això s'analitza la teva a navegació a la nostra pàgina web, amb la finalitat de millorar l'oferta de productes o serveis que t'oferim. Aquest web utilitza Google Analytics, un servei d'analítica web desenvolupada per Google, que permet el mesurament i anàlisi de la navegació a les pàgines web. Podeu trobar més informació sobre aquest tema i inhabilitar l'ús d'aquestes galetes a http://www.google.com/intl/es_ALL/analytics/learn/privacy.html. A través de l'analítica web no s'obté informació sobre les teves dades personals. La informació que s'obté és la relativa al nombre d'usuaris que accedeixen a la web, el nombre de pàgines vistes, la freqüència i repetició de les visites, la seva durada, el navegador utilitzat, l'operador que presta el servei, l'idioma, el terminal que utilitza, o la ciutat a la qual està assignada la seva adreça IP. Informació que possibilita un millor i més apropiat servei per part d'aquest portal. Si es desactiven aquestes galetes el web podrà seguir funcionant.

  Galetes de tipus tècnic: Són necessàries per a la correcta navegació per les pàgines web. Gestiona el consentiment de l'usuari davant l'ús de les galetes a la pàgina web, amb l'objecte d'evitar l'excessiva molèstia que pugui suposar mostrar repetidament informació sobre la política de galetes en la part superior de la web a aquelles persones que hagin acceptat la mateixa. Si es desactiven aquestes galetes, no es rebran correctament els continguts del lloc web.

  Galetes de xarxes socials: Són utilizades per a que puguis interactuar amb diferents plataformes socials (Facebook, YouTube, Twitter, Flickr, etc.) i es generen únicamente per als usuaris d'aquestes xarxes socials. Les condicions d'ús d'aquestes galetes i la informació emmagatzemada es regula per la política de privacitat de la plataforma en qüestió.

 • Acceptació de la Política de galetes

  Aquest web mostra la informació sobre la seva Política de Galetes en la part inferior de qualsevol pàgina amb cada inici de sessió.
  Davant aquesta informació és possible dur a terme les següents accions:

  Seguir navegant: Si continues navegant pel nostre web, s'entendrà que acceptes l'ús que fem de les Galetes..

  Modificar la configuració: Pots restringir, bloquejar o esborrar les galetes utilitzant el teu navegador. En cada navegador l'operativa és diferent. Consulta l'ajuda del teu navegador per saber com operar.